Memòria activitat +FUTUR i nova etapa

18/12/2023
Un any marcat per l’elaboració de les pautes de progrés per a la integració assistencial, la mirada internacional i el desplegament de les àrees d’acció prioritàries gràcies a la col·laboració d’entitats i partners de coneixement.

+FUTUR 2023: COL·LABOREM, SUMEM, MILLOREM

Un any marcat per la V Jornada +FUTUR Ens movem X les PersonesEls professionals i les persones, palanques de canvi on vam presentar les pautes de progrés per a la integració assistencial, la mirada internacional amb la participació al 46è World Hospital Congress a Lisboa i el desplegament de les àrees d’acció prioritàries. 

Aquest any hem seguit evolucionant i l’hem resumit com “COL·LABOREM, SUMEM, MILLOREM” perquè hem volgut celebrar la força de la implicació, la participació i la col·laboració de moltes persones, entitats i partners de coneixement.

El projecte té com a objectiu principal guiar les organitzacions cap a una cultura organitzativa innovadora, que fomenti la implicació de tots, s’adapti al canvi i superi totes les barreres per aconseguir una implementació de transformacions en el model d’atenció a les persones.

Hem continuat amb les sessions del Cicle “Mirem el futur amb una mirada oberta al món” sobre : Intel·ligència artificial (IA) i humanisme, Experiència persona i família i Organitzacions segures. Incorporar la visió internacional permet considerar una varietat de perspectives, enriquint les solucions i generant idees més innovadores.

Hem estat en congressos nacionals i internacionals: 23è Congrés Nacional d’Hospitals i Gestió Sanitària, les XLII Jornades de l’Associació d’Economia de la Salut (AES) i el 46è Congrés Mundial d’Hospitals a Lisboa.

Hem organitzats tallers per promoure la innovació col·laborativa entre centres i la connexió entre hospitals per millorar l’aplicació de teràpies avançades a Catalunya compartint protocols, en col·laboració amb Pfizer, i en organitzacions segures en col·laboració amb HARTMANN.

Hem iniciat noves col·laboracions amb la Comunitat XPatient per sensibilitzar a les organitzacions de la incorporació de la persona i família en la presa de decisions i un hem signat un acord de nou patrocini de GSK per impulsar l’Àrea de sostenibilitat amb nous projectes per fomentar pràctiques responsables dins del sector de la salut i social i preservar el medi ambient per a les generacions futures.

Consulta la memòria d’activitats 2023 del projecte +FUTUR.

Projecte +FUTUR: Construint el Futur de l’atenció a les persones

Després de 7 anys del projecte +FUTUR, hem presenciat un canvi accelerat en les dinàmiques socials, tecnològiques i econòmiques.  Durant aquests anys, hem acumulat un aprenentatge que ens proporciona una base sòlida per a una nova etapa.

Una nova mirada. Ara és el moment d’adoptar una nova perspectiva que miri cap al futur i s’anticipi a les tendències emergents. Hem de ser proactius i estar preparats per als reptes que vindran.

Adaptats al nou context. Aquest treball permetrà identificar les tendències que afectaran la provisió i l’organització dels serveis sanitaris i socials en els propers cinc anys, definir els àmbits de transformació necessaris per respondre a aquestes tendències, així com apuntar els canvis que han de dur a terme les entitats i els seus professionals per adaptar-se als nous escenaris.

Renovació. Volem que tu també formis part d’aquest exercici de prospecció. 

PARTICIPA!

Et pot interessar…