III Jornada +futur

Ens movem x les persones

29 d’abril de 2021 a les 16 h 

Sala d’actes de l’Hospital Santa Creu i Sant Pau amb seguiment per streaming

III Jornada +FUTUR

 A partir del Projecte +FUTUR, les organitzacions associades a La Unió es comprometen a impulsar les transformacions necessàries per millorar l’atenció sanitària i social a les persones.

Aquest projecte ha coincidit amb l’aparició de la Covid19, l’impacte de la qual ha tingut, té i tindrà un impacte sanitari, econòmic, social i emocional que ens porta a rellegir reptes, incorporar aprenentatges i generar consensos.

Ara és un moment clau per acompanyar les decisions del present, que marcaran el futur, i per reorientar estratègies perquè després res serà igual.

Una jornada per conèixer com:

 • Impulsem unes àrees d’acció prioritàries per acompanyar a les organitzacions a encarar el futur més proper.
 • Aterrem els canvis necessaris identificant palanques per transformar les organitzacions en una nova configuració del model d’atenció a les persones des de les organitzacions sanitàries i socials.
 • Accelerem la transformació amb la implicació de tots els agents de les organitzacions des de la governança, la direcció, el compromís dels professionals, la participació de la de les persones i les seves famílies i atenen a l’entorn comunitari .
 • Reconeixem la tasca de totes les organitzacions que s’han adaptat i han contribuït.

Amb la col·laboració de:

Comunicat del 15 d’octubre de 2021:

Ajornada a l’abril del 2021.

La III Jornada +FUTUR estava prevista per celebrar-la el proper dia 5 de novembre. En les darreres hores hem estat valorant la conveniència de fer-la en aquesta data.

Tenint en compte l’evolució de la pandèmia en els moments actuals que previsiblement impactaran de nou en l’activitat dels centres assistencials d’una forma rellevant i que les mesures que s’estan adoptant recomanen minimitzar la mobilitat i la interacció social per un període proper, hem considerat convenient ajornar la III Jornada al mes de març vinent, mantenint el programa i el format dual (presencial i telemàtic) que pensem és el més adequat per una trobada de sector com aquesta.

Durant aquest període, fins el mes de març, tenim previst dur a terme una sèrie d‘activitats per aterrar el projecte +FUTUR al nou escenari amb els formats que siguin possibles en els propers mesos. Hem constituït un Comitè d’impuls +FUTUR amb persones de les nostres entitats, amb iniciatives renovadores i noves dinàmiques de treball. 

La III Jornada +FUTUR Ens movem x les persones se celebrarà el mes de març de 2021 i serà la culminació d’una sèrie d’activitats que anirem convocant paulatinament, tot esperant la vostra participació a la Jornada i les activitats prèvies que durem a terme en aquest període.

Entre d’altres activitats, estem organitzant:

 • Workshops sobre les noves prioritats definides amb el Comitè d’impuls
 • Sessió participativa amb els agents de les organitzacions. 
 • Mostra d’experiències: Respostes organitzatives a la COVID-19
 • Webinars amb experts i sessions de debat organitzades amb partenariat amb les empreses col·laboradores del Portal +FUTUR.
 • Baròmetres de temes estratègics
 • Finalització del cicle de fòrums de la convocatòria amb Palau Macaya, amb un seminari sobre diàleg per a la transformació entre els agents de les organitzacions i amb l’acte final obert al públic.
 • Informe estratègic amb els aprenentatges i l’aterratge del projecte +FUTUR
 • Encaix del projecte +FUTUR amb l’Agenda 2030
 • EDICIÓ ESPECIAL del REFERENT de La Fundació Unió sobre el projecte +Futur i els aprenentatges Covid-19  per aterrar les transformacions
 • Participarem en el Virtual Forum Learning for COVID-19: Transforming Health Services organitzat amb l’International Hospital Federation el 4-5 de novembre.