Reptes i iniciatives en la prevenció de les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària

14/12/2023
El Journal of Healthcare Quality Research (SECA) ha publicat l’article “Retos e iniciativas en la prevención de las infecciones relacionadas con la asistencia sanitaria: estudio de consenso de experto”, una publicació que surt d’un acord de col·laboració entre HARTMANN, partner del projecte +FUTUR, i FIDISP.

L’objectiu és identificar estratègies que ajudin a augmentar la seguretat del pacient i reduir la prevalença de les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària (IRAS) front al augment que hi ha hagut arrel de la pandèmia. Aquest projecte va constar de tres fases, un primer estudi quantitatiu per conèixer la percepció dels professionals sanitàries sobre les IRAS i els factors de risc als seus centres. En la segona i la tercera fase es van reunir un panell de 15 professionals sanitaris de tota Espanya experts en seguretat del pacient que van analitzar els resultats de la fase 1, i posteriorment van elaborar propostes consensuades d’estratègies per prevenir les IRAS.

L’article recull totes aquestes estratègies que es van definir, un total de 51 propostes en higiene de mans, neteja de superfícies, ús de dispositius mèdics i formació per la prevenció d’IRAS.

Consulta l’article aquí.

Hartmann i el projecte +FUTUR

Aquestes recomanacions van ser la base del treball del projecte +FUTUR amb un grup de professionals referents d’entitats de La Unió que van debatre sobre canvis organitzatius per promoure organitzacions segures.

La col·laboració entre La Unió i Laboratoris HARTMANN emergeix de la seva afiliació com a associat col·laborador de La Unió i la seva vinculació amb l’Àrea d’acció prioritària Transformació del model assistencial del portal +FUTUR. Des de HARTMANN es treballa una proposta de valor que pretén ajudar als centres sanitaris a implementar les estratègies per reduir les taxes de IRAS per l’any 2024, donant més espai a la seguretat del professional sanitari i el pacient.

Et pot interessar…

Memòria activitat +FUTUR i nova etapa

Memòria activitat +FUTUR i nova etapa

Un any marcat per l’elaboració de les pautes de progrés per a la integració assistencial, la mirada internacional i el desplegament de les àrees d’acció prioritàries gràcies a la col·laboració d’entitats i partners de coneixement.

La Unió a Tallinn Charter

La Unió a Tallinn Charter

La Unió celebra el Dia Mundial de la Cobertura Sanitària Universal des de Tallinn Charter 2023 com a membre convidat a la conferència per la International Hospital Federation.