Projecte Salut i Intel·ligència Artificial

Projecte Salut i Intel·ligència Artificial

Trobada monogràfica amb els membres del Consell i del Comitè d’Impuls del +Futur, on s’han exposat els eixos del programa per compartir els reptes d’enfocament ètic i d’humanització assistencial que comporta el desplegament d’aquesta tecnologia.

A la fotografia apareixen Carles Gallego, director de l’Àrea IA Fundació TIC Salut Social i Joan Guanyabens, consultor de la Fundació TIC Salut Social en imatge mèdica i IA.

El 5 de març, s’ha celebrat la sessió extraordinària i monogràfica en el marc del Consell d’Ètica i Bones Pràctiques, per tal de generar debat al voltant de la implantació, cada dia creixent i necessària, de la intel·ligència artificial (IA) als processos assistencials i la seva necessària compatibilització amb la humanització de l’assistència i els aspectes ètics que la governen. Les iniciatives sobre IA estan en un moment d’expansió, i també les estratègies públiques al respecte. En l’àmbit de la salut, la IA pot donar suport a la presa de decisions en el tractament i prevenció de malalties, així com a la predicció i assoliment de diagnòstics més acurats.

El Departament de Salut, el CatSalut i la Fundació TIC Salut Social han impulsat conjuntament amb el Programa Salut/IA, en el marc de l’Estratègia d’Intel·ligència Artificial que desplega el Govern de la Generalitat. En aquest sentit, hem convidat a les dues persones que des de la Fundació Tic Salut i Social estan al capdavant d’aquest Programa, com són Carles Gallego, director de l’Àrea IA Fundació TIC Salut Social i Joan Guanyabens, consultor de la Fundació TIC Salut Social en imatge mèdica i IA.

Et pot interessar…

Tendències sobre el futur de la Infermeria

Tendències sobre el futur de la Infermeria

La infermeria ha estat reconeguda internacionalment  per la seva contribució en la lluita contra la COVID-19.  Diferents tendències internacionals demostren el paper clau en el sistema sanitari, amb una combinació única d'habilitats, coneixements, dedicació i...