Projecte Salut i Intel·ligència Artificial

07/04/2022

Trobada monogràfica amb els membres del Consell i del Comitè d’Impuls del +Futur, on s’han exposat els eixos del programa per compartir els reptes d’enfocament ètic i d’humanització assistencial que comporta el desplegament d’aquesta tecnologia.

A la fotografia apareixen Carles Gallego, director de l’Àrea IA Fundació TIC Salut Social i Joan Guanyabens, consultor de la Fundació TIC Salut Social en imatge mèdica i IA.

El 5 de març, s’ha celebrat la sessió extraordinària i monogràfica en el marc del Consell d’Ètica i Bones Pràctiques, per tal de generar debat al voltant de la implantació, cada dia creixent i necessària, de la intel·ligència artificial (IA) als processos assistencials i la seva necessària compatibilització amb la humanització de l’assistència i els aspectes ètics que la governen. Les iniciatives sobre IA estan en un moment d’expansió, i també les estratègies públiques al respecte. En l’àmbit de la salut, la IA pot donar suport a la presa de decisions en el tractament i prevenció de malalties, així com a la predicció i assoliment de diagnòstics més acurats.

El Departament de Salut, el CatSalut i la Fundació TIC Salut Social han impulsat conjuntament amb el Programa Salut/IA, en el marc de l’Estratègia d’Intel·ligència Artificial que desplega el Govern de la Generalitat. En aquest sentit, hem convidat a les dues persones que des de la Fundació Tic Salut i Social estan al capdavant d’aquest Programa, com són Carles Gallego, director de l’Àrea IA Fundació TIC Salut Social i Joan Guanyabens, consultor de la Fundació TIC Salut Social en imatge mèdica i IA.

Et pot interessar…