La Unió mostra el Sistema de Salut Català a Directius de la Universitat d’Alabama

18/04/2024
Estudiants del màster executiu de gestió de la Universitat d'Alabama a Birmingham (UAB) han realitzat un programa d’intercanvi del 15 al 17 d'abril amb l’objectiu  de conèixer com s'organitza, finança i es presta atenció sanitària a Catalunya.

Els participants, que inclouen gestors i professionals assistencials de diverses organitzacions sanitàries dels Estats Units, buscaven ampliar les seves perspectives i obtenir coneixements sobre gestió i prestació de serveis sanitaris.

Facilitat per La Unió,  el programa ha aconseguit combinar sessions de debat amb visites a diversos centres de referència, abordant temes d’una gran diversitat com la contractació de serveis públics, la integració assistencial, la gestió del talent, els models d’atenció centrats en la persona, la gestió organitzativa eficient i els reptes emergents que enfronta el sector sanitari.

La delegació d’Alabama han quedat molt interessats per un sistema de salut públic amb proveïdors tant públics com privats, finançat mitjançant impostos i amb cobertura universal, amb accés gratuït al punt d’atenció.

Les visites s’han fet d’acord amb els temes d’interès:

  • Hospital Santa Creu i Santa Pau, el més antic d’Espanya que combina la riquesa de l’arquitectura modernista amb l’alta especialització del nou hospital·.
  • Hospital Clínic de Barcelona, un referent en excel·lència assistencial, recerca i docència, que continua liderant projectes innovadors en el camp de la salut i amb la millora de l’experiència persona.
  • Fundació Hospital de Mollet, un centre compromès amb la sostenibilitat en camí cap a un futur sense emissions de carboni, un model a seguir en la lluita contra el canvi climàtic.
  • Centre d’Atenció Primària de Vallcarca, un exemple de l’èxit capacitat d’autogestió i l’enfocament comunitari dels professionals organitzant-se per respondre a les necessitats de la comunitat
  • ACE Alzheimer Center Barcelona, profunditzant en la visió holística d’una entitat referent nacional i internacional en el tractament i recerca de les malalties neurodegeneratives, oferint suport integral als pacients i les seves famílies.
  • Hospital Sant Joan de Déu, un centre altament especialitzat en la cura pediàtrica, on la excel·lència assistencial es combina amb un profund compromís amb l’experiència del pacient i la responsabilitat social corporativa.

La Unió com un punt de referència a nivell internacional per facilitar trobades destinades a conèixer el sistema català i compartir coneixements en el camp de la salut i els serveis socials.

Vés a la galeria d’imatges

Et pot interessar…

Memòria activitat +FUTUR i nova etapa

Memòria activitat +FUTUR i nova etapa

Un any marcat per l’elaboració de les pautes de progrés per a la integració assistencial, la mirada internacional i el desplegament de les àrees d’acció prioritàries gràcies a la col·laboració d’entitats i partners de coneixement.

La Unió a Tallinn Charter

La Unió a Tallinn Charter

La Unió celebra el Dia Mundial de la Cobertura Sanitària Universal des de Tallinn Charter 2023 com a membre convidat a la conferència per la International Hospital Federation.