Implementem la integració assistencial

11/05/2022
Sessió i checklist +FUTUR per promoure que àmbits i organitzacions treballin en xarxa per sumar recursos, coneixement i expertesa.

Innovació organitzativa per implementar la integració assistencial Sessió Cicle +FUTUR mirem el futur amb una mirada oberta al món

El 6 de maig s’ha celebrat la sessió Innovació organitzativa per implementar la integració assistencial amb la col·laboració de Sanofi. Rafa Bengoa, co-director del Instituto de Salud y Estrategia (SI-Health) i membre el Grup d’Experts per a l’Atenció Integrada i la Salut Digital a Europa (EGIDE), ens ha apropat la mirada internacional de la integració assistencial.

Rafa Bengoa ha liderat l’informe recent que identifica els elements facilitadors que ajudarien a evolucionar cap a un model d’atenció integrada de la diabetis a Europa.

Aina Plaza, directora general de Planificació en Salut del Departament de Salut, i Ignasi Carrasco, director Àrea Assistencial del CatSalut, han abordat la planificació estratègica i operativa de la integració assistencial a Catalunya.

A la sessió Anna Ribera, directora assistencial SSIBE, i Carles Oliete, referent tècnic del projecte +Futur, han presentat l’aportació de valor del projecte +FUTUR i el llançament de l’eina d’autoavaluació que s’ha treballat des del Comitè d’Impuls del projecte + FUTUR.

Llançament del checklist d’integració assistencial +FUTUR

Convidem a les entitats de La Unió a participar al checklist d’integració assistencial, una eina d’autoavaluació que permet conèixer el grau de desplegament d’aquells aspectes que el projecte +FUTUR identifica recomanables per implementar la integració assistencial.

Les recomanacions del projecte +FUTUR sobre com implementar la integració assistencial es van realitzar amb la participació de professionals referents.

Ara ens proposem fer un pas més, ajudant a les organitzacions a implementar aquestes recomanacions i per això amb el checklist podrem compartir bones practiques i sumar sinergies.

Les respostes es serviran per fer un diagnòstic i identificar quins són els principals àmbits de millora.

L’enquesta està estructurada en 4 àrees d’acció i  20 elements i s’envia a les més de 115 entitats de La Unió dels àmbits d’atenció primària, atenció especialitzada d’aguts, atenció sociosanitaria, salut mental i serveis socials.

Checklist +FUTUR
Implementem la integració assistencial

ÀREES

Governança
Processos i circuits
Eines pels professionals
Participació ciutadana

ELEMENTS
per conèixer el grau d’implementació de les transformacions que proposem

ENTITATS
del sector salut i social de La Unió

Et pot interessar…

Memòria activitat +FUTUR i nova etapa

Memòria activitat +FUTUR i nova etapa

Un any marcat per l’elaboració de les pautes de progrés per a la integració assistencial, la mirada internacional i el desplegament de les àrees d’acció prioritàries gràcies a la col·laboració d’entitats i partners de coneixement.

La Unió a Tallinn Charter

La Unió a Tallinn Charter

La Unió celebra el Dia Mundial de la Cobertura Sanitària Universal des de Tallinn Charter 2023 com a membre convidat a la conferència per la International Hospital Federation.