Transformació tecnològica i social del model d’atenció a les persones amb Josep Figueras

17/12/2019
Transformació tecnològica i social del model d'atenció a les persones amb Josep Figueras

Sessió oberta 17 de desembre de 2019. Cicle de Fòrums +FUTUR, Palau Macaya.

Recupera en 1 minut la sessió

Inici del Cicle de Fòrums +FUTUR

Roser Fernández, directora general de La Unió va recordar que el Fòrum +Futur  té l’objectiu de generar consensos estables sobre com les entitats sanitàries i socials poden anticipar-se a les transformacions necessàries per afrontar la demanda i garantir una resposta avançada, sostenible i equitativa. A més, també elaborem, va dir,  conclusions activables i objectivables que aportin valor al model d’atenció a les persones.

Josep Fusté, director de l’area tècnica i de participació va destacar que el Fòrum és un punt de reunió per a professionals de referència internacional i nacional en el camp dels sistemes sanitaris i socials, per conèixer quins són canvis en la provisió de serveis en el futur immediats. Aquests  canvis requereixen de la implicació de tots els agents actius de les organitzacions: els òrgans de govern, les direccions, els professionals i la ciutadania.

Conferència de Josep Figueras

El passat 17 de desembre es va celebrar la jornada La transformació tecnològica i social del model d’atenció a les persones: actuar ara i junt per avançar-nos. Josep Figueras, director de l’European Observatory on Health System and Policies, va fer una conferència en la qual va presentar un mapa de situació comú als països del nostre entorn i va compartir receptes que ja s’hi estan aplicant. Per acabar, va destacar que la transformació només és possible amb altes dosis d’humanisme.
Josep Figueras, Director de European Observatory on Health System and Policies

Taula rodona d’experts

Conversa de luxe moderada per Miquel Vilardell, membre del Consell Científic Assessor de la Fundació Unió
Josep Antoni Bombí, catedràtic emèrit de la UB i president Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya
Manel Escobar, metge-pacient
Mònica Terribas, periodista
Guillem López Casasnovas, catedràtic d’economia UPF
Nota de premsa

Los test de diagnóstico predictivo pueden generar una gran demanda asistencial

Vés a la notícia de Diario Medico

Et pot interessar…

Memòria activitat +FUTUR i nova etapa

Memòria activitat +FUTUR i nova etapa

Un any marcat per l’elaboració de les pautes de progrés per a la integració assistencial, la mirada internacional i el desplegament de les àrees d’acció prioritàries gràcies a la col·laboració d’entitats i partners de coneixement.

La Unió a Tallinn Charter

La Unió a Tallinn Charter

La Unió celebra el Dia Mundial de la Cobertura Sanitària Universal des de Tallinn Charter 2023 com a membre convidat a la conferència per la International Hospital Federation.